Arsenal čaka na Old Traffordu velik preizkus

Premier Liga 10. Nov 20139:30 > 10:07

Anglija – Govorice o tem, da bi se lovorika za osvojitev Premier lige v tej sezoni končno lahko vrnila v roke nogometašev Arsenala so vse glasnejše. In to upravičeno, saj igrajo odlično in so trenutno vodilna ekipa v Angliji. 

A tekme na Old Traffordu so nekaj posebnega. Arsenal na tem stadionu ni zmagal vse od leta 2006 dalje. V tekmo gredo z odlično popotnico, saj so med tednom, prav tako v gosteh, premagali lanske finaliste Lige prvakov, Borussio iz Dortmunda. To bo tudi nova priložnost, da se Robin Van Persie sreča s svojimi nekdanjimi soigralci, potem ko je pred začetkom lanske sezone odšel k Manchester Unitedu po želji osvojitve naslova. Sedaj je prvi mož “topničarjev” Aaron Ramsey. Nihče ni pričakoval takšne eksplozije Valižana, ki je na zadnjih sedmih tekmah zadel šestkrat in še trikrat asistiral soigralcem.
David Moyes, novi trener “rdečih vragov” je dejal, da je razlog za uspeh Arsenala v tej sezoni ta, da vztrajajo z Arsenom Wengerjem, Wayne Rooney pa je pred tekmo bil nekoliko ciničen in izjavil, da ponavadi Londončanom zmanjka goriva ko pride novo koledarsko leto. Kdo se bo zadnji smejal, si oglejte danes na Sport Klubu 1, ob 17.10 uri, ko se začne neposredni prenos srečanja.
Na sporedu so poleg derbija še tri tekme in lahko vas razveselimo, da si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali prav vse. Za ogrevanje pred velikim derbijem bosta poskrbela najprej Tottenham in Newcastle ob 13.00, dve uri kasneje pa še Sunderland in Manchester City. Srečanje med Stokeom in Swaseajem bo na sporedu programa Sport Klub 2, ob 17 uri in 10 minut.
Premier liga, 11. krog
13.00 SK1
Tottenham – Newcastle
15.05 SK1
Sunderland – Manchester City
17.10 
Manchester United – Arsenal (SK1)
Stoke – Swansea (SK2)

Author: Matija Kosmač; Foto: Gettyimages