Rooney: Nismo si smeli privoščiti poraza

Premier Liga 11. Nov 201311:51 > 12:57

Ljubljana – Manchester United je z zmago na nedeljskem derbiju proti Arsenalu stopil še korak bližje vrhu. Wayne Rooney je bil po zmagi navdušen in napovedal, da bo United januarja korak pred vsemi.

Po najslabšem začetku sezone v zadnjih letih je David Moyes, naslednik legendarnega Alexa Fergusona, očitno le našel pravo formulo za uspešne igre Manchester Uniteda. Rdeči vragi so to potrdili v nedeljo, ko so z zadetkom Robina van Persieja na Old Traffordu z 1:0 odpravili vodilni Arsenal. Z novimi tremi točkami se je United prebil na peto mesto, kjer ima pet točk zaostanka za topničarji.

Vedeli smo, da moramo zmagati za vsako ceno. Vedeli smo, da si ne smemo privoščiti poraza, Arsenalu nismo smeli dopustiti, da se nam oddalji za 11 točk. Tudi ostali rezultati so nam dali vzpodbudo, tako da smo znova na pravi poti. Za nas je to zelo pomembna zmaga, odličen vikend pred reprezentančnim premorom. Naš cilj je, da smo do novega leta na prvem mestu na lestvici,” je bil po zmagi proti gorečim rivalom zelo zadovoljen Wayne Rooney, ki je že pred derbijem napovedal podobebn scenarij.

Prvi junak Uniteda je brez dvoma van Persie, ki je z zadetkom v prvem polčasu pokopal nekdanje soigralce. “Veliki igralci zabijejo na velikih tekmah in Robin je velik igralec. Tudi njegov partner (Rooney) je igral odlično. Oba sta bila fantastična. Veliki igralci se pokažejo, ko ju potrebuješ, in Robin ter Wayne sta prikazala dve odlični predstavi,” je bil na račun svojega napadalnega dvojca poln hvale Moyes.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images