Solskjaer: "100-odstotni pristop vsak dan!"

Alex Livesey, Getty Images Sport

Menedžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer se je v intervjuju za ESPN spomnil svojih igralskih dni v trofejnem obdobju pod vodstvom legendarnega Sira Alexa Fergusona.

Ole Gunnar Solskjaer zagotavlja, da želi prenesti duh tistih dni na svoje sedanje igralce, ki jih čaka veliko izzivov, že čez dva dni tudi srečanje z Barcelono v četrtfinalu Lige prvakov.

Na treningu smo vsak dan izzivali drug drugega. Bilo je veliko bojev, a obstajal je notranji dogovor in enotnost, česar nisem videl v veliko klubih. Nikoli nismo enostavno sprejeli, če se nekdo ni trudil na treningih. Toliko je bilo medsebojnih dvobojev, vsak dan je moral vsak zmagati. Ta tekmovalni duh se je prenesel na tekme, kjer se nismo nikoli predali. Obstajal je neverjetni timski duh.

Želim, da moji igralci spodbujajo eden drugega in zahtevajo 100-odstotni pristop vsak dan posebej. To je edini način, da napredujete. Zdaj se pojavlja vprašanje – kako naj iz teh igralcev naredim zmagovalce, kakršni smo bili mi,” je povedal Solskjaer.

Ole je imel najboljšega mogočega učitelja. Sir Alex je močno vplival na njegovo bodočo trenersko kariero.

Vodil sem dnevnik, veliko sem razmišljal o nogometu, imam žive spomine na to, kar se je dogajalo, ker sem vse zapisoval. Ko se je moja igralska kariera bližala koncu, sem vse več razmišljal o tem, kar nam je menedžer treneril,” razkriva Norvežan.