Pochettino: Nismo favoriti za Top 4

Premier Liga 12. Apr 201915:53 > 15:53
Jordan Mansfield/Getty Images

Trener Tottenham Mauricio Pochettino pred 34. krogom ni znal oceniti, kako dolgo bo odsoten prvi zvezdnik spursov Harry Kane.

Angleški reprezentant je na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov med Tottenhamom in Manchester Cityjem skupil težjo poškodbo levega gležnja, zaradi katere bo zagotovo izpustil nekaj pomembnih tekem.

Zelo je žalosten in razočaran. To velja za vse v klubu. Smo v težkem položaju. Govoril sem z njim, ne vemo še, kdaj se bo lahko vrnil. Točnega datuma še nismo uspeli določiti. Poškodba je podobna tisti, ki jo je skupil na tekmi z Manchester Unitedom. Do konca sezone je še pet tednov. Če se uvrstimo v finale lige prvakov, potem bo morda še zaigral v tej sezoni,” razkriva trener spursov.

Son ni pod pritiskom. Kot ekipa bomo skušali zapolniti vrzel, ki je nastala ob Harryjevi odsotnosti. Kot ekipa bomo lovili željene rezultate,” dodaja Pochettino.

Tottenham se bo v 34. krogu pomeril s Huddersfieldom, ki je že izpadel iz lige.

Glavno vprašanje ni, kdo bo počival. Sprejeti moramo najboljšo odločitev, da zmago proti Cityju nadgradimo še z uspehom v ligi. Veliko vprašanje je, kako se bodo odzvali igralci. Večina je potrebna počitka,” o prihajajoči tekmi razkriva Pochettino.

Londončani bodo ta konec tedna lovili pomembne tri točke v borbi za uvrstitev v Top 4.

Glede na zadnja leta si ne upam trditi, da smo favoriti za uvrstitev v Top 4. Kljub temu verjamem, da nam lahko uspe. Težko bo. Liga je zelo napeta in zanimiva, kar nas ne veseli,” za konec dodaja Mauricio Pochettino.

Spursi imajo na četrtem mestu točko prednosti pred Arsenalom in dve manj kot Chelsea.