Naby Keita že končal sezono?

Premier Liga 2. Maj 201914:24 > 14:27
Catherine Ivill, Getty Images Sport

Dan po tekmi med Barcelono in Liverpoolom na Camp Nouu so redsi doživeli nov šok. Jürgen Klopp skoraj zagotovo v finišu sezone ne bo mogel računati na Nabyja Keitaja, ki je na prvi tekmi polfinala lige prvakov staknil poškodbo. Katalonski ponos je doma slavil s 3:0.

Naby Keita je v zadnjih mesecih ujel odlično formo in obračun z Barcelono pričakovano začel v prvi postavi. Z nastopom je sklenil že sredi prvega polčasa, ko je staknil poškodbo, ki naj bi že končala njegovo sezono.

Keita jo je na Camp Nouu skupil po vsega 20 minutah v duelu z Ivanom Rakitićem. Pet minut po trku ga je Klopp zamenjal, še vedno pa ni povsem jasno, če je bil prav dvoboj z Rakitićem usoden za nogometaša Liverpoola.

O koncu sezone je prvi poročal francoski medij Foot224, ki ga povzemajo tudi Angleži. Keita naj bi staknil poškodbo dimelj, zaradi katere bi lahko manjkal štiri tedne.

Nogometaš je imel v tej sezoni veliko težav s poškodbami, ki so mu predvsem v jesenskih mesecih leta 2018 otežile boj za udarno enajsterico Liverpoola. Na zadnjih štirih tekmah v Premier ligi je po dobri formi zaigral v prvi postavi, zato bo njegova odsotnost vsekakor hud udarec za redse.