Ob 21:00 na SK 2: Bo Leicester pomagal Liverpoolu?

Premier Liga 6. Maj 20192:26 > 2:26
Ian MacNicol/Getty Images

Nocoj bo odigrana še zadnja tekma predzadnjega kroga Premier lige, ko bo Leicester gostoval pri Manchester Cityju. Medtem ko gostje ne bodo zaigrali pod rezultatskim pritiskom, si aktualni prvaki v ogorčenem boju z Liverpoolom za novo prvenstveno zvezdico napako ne smejo privoščiti.

Menedžer Leicestra Brendan Rodgers, katerega preteklost je močno prepletena ravno z redsi, verjame, da bi ožji obrambi Manchester Cityja največ težav lahko povzročal Jamie Vardy. Angleški reprezentant je v letošnjem prvenstvu dosegel 18 zadetkov na 32 srečanjih. “Ko sem se pripravljal na tekme proti njemu, sem vedel, da moram biti zelo previden. V kolikor najde vsaj malo prostora, ga bo Vardy izkoristil. Škodo lahko naredi vsakomur,” meni Rodgers in dodaja: “V zadnjem času doseže gol na vsaki tekmi. Neverjeten je v tej ligi.”

Aktualni prvaki Premier lige imajo trenutno dve točki in odigrano tekmo manj od Liverpoola. Rodgers je že dejal, da ga dejstvo, da bi lahko pomagal svoji nekdanji ekipi, tokrat ne bo posebej motiviralo. “Vznemerljivo je to, ker smo vključeni v boj za naslov, toda jaz razmišljam samo o Leicestru. Naredili bomo vse, kar lahko, da bi prišli do željenega rezultata. Zavedamo se, da bo to zelo težko,” je dodal Rodgers.

Obračun iz Etihada od 21:00 naprej spremljajte v živo na SK 2.