Klopp: Takšni trenutki so vredni več, kot naslov prvaka

Premier Liga 11. Maj 20198:45 > 8:47
Clive Brunskill/Getty Images

Trener Liverpoola Jürgen Klopp pravi, da je preobrat, kakršnega je uprizorila njegova ekipa v polfinalu lige prvakov proti Barceloni, vreden več, kot kateri koli naslov.

Klopp od prihoda v klub leta 2015 ni osvojil še nobenega naslova. Po zaostanku z 0:3 v Barcleoni, se je Liverpool z zmago 4:0 na Anfieldu uvrstil v finale lige prvakov.

V tekoči sezoni smo skupaj preživeli nekaj neverjetnih trenutkov. Veselim se naslednjih tekem, a preobrat z Barco je bil za zdaj smetana na vrhu torte. Vau! To je slika, ki jo želimo pokazati – to je Liverpool, to je tukaj mogoče, v tem mestu, s temi ljudmi. Takšne zadeve mi pomenijo več, kot kateri koli naslov prvaka,” je povedal Klopp in dodal:

Naša naloga je, da ves čas napredujemo, tako da bomo imeli možnost osvojiti naslove. To nam trenutno uspeva. Sledi finale, imamo izkušnje iz pretkelosti, bomo videli. V nedeljo nas čaka zadnja tekma v premier ligi, ni vse v naših rokah, a sezono vsekakor želimo zaključiti s tremi točkami.

Redsi v nedeljo doma pričakujejo “klanje” z Wolverhamptonom, Manchester City pa za naslov potrebuje vse tri točke proti Brightonu.