BBC: Kloppovi želji – napadalec in levi bočni branilec

Premier Liga 16. Maj 201920:58 > 21:01
Stu Forster/Getty Images

Menedžer Liverpoola Jürgen Klopp je lani za okrepitve porabil kar 180 milijonov evrov, zato je novinar BBC-ja David Ornstein prepričan, da redsi letos ne bodo veliko zapravljali. Klopp naj bi si želel le dveh okrepitev.

Ekipa je uigrana in potrebuje le to, da ostane skupaj. Liverpool čaka mirno poletje. Svoje velike nakupe so že opravili in trenutno ne potrebujejo prestopov. Prepričani so, da bi morali za izboljšanje ekipe odšteti astronomske vsote,” razlaga Ornstein in dodaja: “Zaenkrat razmišljajo o največ dveh okrepitvah, pa še to le v primeru kakšne poškodbe ali pa želje po odhodu katerega izmed igralcev, kot se je zgodilo v primeru Coutinha.

Jürgen Klopp naj bi sicer že vedel, kje ekipa potrebuje dodatno širino.

Potrebujejo še enega branilca na levi strani in to je tisto, o čemer največ razmišljajo. Želijo si mladega igralca z velikim potencialom, ali pa dobrega branilca, ki je uporaben na več položajih. Ob tem potrebujejo še okrepitev v napadu. Iščejo igralca, ki bi lahko zamenjal Daniela Sturridga, ki bi lahko zapustil Liverpool. Iščejo vsestranskega napadalca,” zaključuje predstavnik britanske televizije.

Redsi so v nori premierligaški sezoni osvojili drugo mesto in za Manchester Cityjem zaostalo za vsega točko. Še vedno sanjajo o naslovu v ligi prvakov, v kateri se bodo 1. junija znova preizkusili v finalu. Nasprotnik bo Tottenham.