"Zaslužim si ostati, a moje mnenje ni pomembno"

Premier Liga 30. Maj 20193:50 > 3:52
Alexander Scheuber/Getty Images

Glavni trener Chelseaja Maurizio Sarri je na klopi londonskega velikana preživel turbulentno sezono in preskočil večino ovir, zanimivo sezono pa okronač z zmago v Ligi Evropa.

Na novinarski konferenci po zmagi Chelseaja proti Arsenalu s 4:1 v finalu Lige Evropa, je trener modrih iz Londona Maurizio Sarri dobil daleč najmanj vprašanj o tekmi nasploh, sedmo silo je bolj zanimala prihodnost njegove ekipe in njegova pogodbena situacija.

“Sezona se je končala eno uro nazaj. Jutri se bom pogovoril z vodilnimi v klubu, lastnikom, direktorjem, … Ne vem, če bom ostal. Moramo se pogovoriti, tako kot to delajo v vsakem klubu na koncu sezone. Moramo ugotoviti, kaj lahko klub naredi zame in kaj lahko jaz naredim za ta klub. Pogovarjali se bodo tudi z mojim agentom, potem pa bom po nekaj dneh sprejel odločitev. Trenutno imam pogodbo,” je dejal Sarri.

“Vsi dobro veste, da imam rad Premier ligo, to raven nogometa in tekmovanja. Zelo sem vesel, ker lahko delam v enem izmed najboljših klubov v Premier ligi, ki je najboljša na svetu. V tem trenutku sem srečen. Seveda pa želim izvedeti, ali je tudi klub srečen in če lahko napredujemo.”

Na neposredno vprašanje novinarja, če si zasluži ostati v Chelseaju, je Sarri odgovoril: “Mislim da, a to je le moje mnenje. To pa ni dovolj.”