Klopp: "Od neatraktivnega dekleta do supermodela"

Premier Liga 30. Maj 201911:53 > 11:53
Jan Kruger/Getty Images

Menedžer Liverpoola Jurgen Klopp meni, da bi morali biti vsi navijači Redsov zadovoljni s tem, kar je klub že dosegel v letošnji sezoni.

Liverpoolu se je naslov državnih prvakov izmaknil samo za točko. Vendar pa ima ekipa iz Anfielda priložnost, da poseže še po večji in sezono konča s krono v Ligi prvakov, za katero se bodo pomerili v sobotnem finalu proti Tottenhamu.

Redsi so do finala prišli po fantastičnem preobratu v polfinalu, ko so premagali Barcelono. Liverpool je v gosteh izgubil s 3:0, na svojem terenu pa so rezultat spreobrnili in slavili s 4:0.

Vsi v nogometu vedno, da se je tisti večer zgodil čudež, kar se ne dogaja pogosto. Liverpool je iz neatraktivnega dekleta postal supermodel. Smo eden od petih ali šestih najboljših klubov v Evropi. Zato sem srečen,” je povedal Klopp.

“Ko pripeljem kakšnega igralca, mu več ne morem dopovedati. Vsem je jasno, kaj pomeni Liverpool in kakšne so tu ambicije. Ali obstaja kdo, ki ima rad Liverpool, a ni srečen ali zadovoljen? Kdo lahko nasprotuje temu, kar delamo? Nismo osvojili lovorike v Premier ligi, a spet smo v finalu Lige prvakov.”

FInale najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja je v soboto, 1. junija, v Madridu.