"Novi Messi" v City za 16 milijonov

Premier Liga 19. Jul 201911:54 > 11:55
Mike Hewitt, Getty Images Sport

Manchester City je blizu dogovora za prestop Thiaga Almade iz argentinskega Veleza, ki ga tamkajšnji mediji pogosto imenujejo kar "novi Messi".

Sinje-modri že dlje časa spremljajo igre 18-letnega vezista in so pripravljeni aktivirati njegovo odškodninsko klavzulo v višni 16 milijonov evrov. Potem ko so pri Velezu sicer spoznali, da bodo prej al slej ostali brez svojega dragulja, želijo Thiaga Almado prepričati v podpis nove pogodbe, po kateri bi mu odškodninska klavzula narasla na 25 milijonov evrov, vendar za zdaj njihove želje še niso bile uslišane.

Vse smo se dogovorili vnaprej in čakamo samo njegov podpis. Klavzula bo 25 milijonov, to ni dvoma,” je dejal direktor Veleza Pablo Cavallero.

City je nedavno Velezu že ponudil 13 milijonov evrov, kar so Argentinci zavrnili, toda angleški prvaki so odločeni, da si vseeno zagotovijo usluge nadarjenega vezista. Almada je v minuli sezoni za Velez zbral 16 nastopov (v večini primerov je v igro prihajal s klopi za rezervne igralce), na katerih je dosegel tri zadetke in dve podaji.