Rui Patricio Wolvesom prinesel prvi Asia Trophy

Premier Liga 20. Jul 201915:56 > 16:03
Catherine Ivill/Getty Images

Wolverhampton Wanderers so v finalu Asia Trophy po streljanju 11-metrovk s 3:2 ugnali Manchester City. Tretje mesto tekmovanja, ki je namenjeno le ekipam z Otoka, so osvojili nogometaši Newcastle Utd., ki so z 1:0 premagali West Ham.

City je napadal od prve minute in bil v prvih 20 minutah blizu vodstva. Odlično sta se dopolnjevala Kevin de Bruyne in Raheem Sterling, a se je obramba volkov dobro znašla, izjemne reakcije je pokazal vratar Rui Patricio.

V 21. minuti je Sterling zgrešil enajstmetrovko, žgo je poslal čez gol, City je imel premoč do konca polčasa, vendar gledalci niso videli golov.

V drugem polčasu je imel edino resno priložnost David Silva, ki je prišel s klopi…spet je odlično odreagiral Patricio. V tem delu srečanja so priložnost dobili rezervisti, kar je pokazalo, da so fantje na začetku sezone še precej neuigrani. Redni del se je tako končal brez zadetkov.

V seriji enajstmetrovk so za City zastreljali Ilkay Gündogan, David Silva in Lukas Nmecha, vsem je strel ubranil fantastični Rui Patricio.

Wolves so se tekmovanja Asia Trophy udeležili prvič in ga takoj osvojili. Zanimivo, ekipa bo že ta četrtek sodelovala v kvalifikacijah za nastop v skupinskem delu Evropske lige, njihov nasprotnik bodo Crusaders iz Severne Irske.

V tekmi za tretje mesto je Newcastle z 1:0 ugnal West Ham. Edini gol na tekmi je dosegel Jošinori Muto.

Na koncu pa še vest za rubriko “Nemogoče je mogoče”: Srečanje je s tribun stadiona v Šanghaju pospremil Steve Bruce. Nov manager srak svoje ekipe ni mogel voditi s klopi, saj je za Kitajsko dobil le turistično vizo.