Van Dijk: Zlata žoga? Na glasovanje nimam vpliva…

Premier Liga 21. Jul 201920:28 > 20:30
Matthias Hangst, Getty Images Sport

Branilec Liverpoola Virgil van Dijk je po odlični sezoni razumljivo vključen v krog favoritov za zlato žogo. Nizozemec o nagradi ne razmišlja veliko, saj na glasovanje nima vpliva.

Sijajni Nizozemec je v zadnji sezoni z Liverpoolom osvojil ligo prvakov, odlično pa je igral tudi v Premier ligi in v dresu nizozemske reprezentance.

V čast si štejem, da se moje ime pojavlja na takšnih seznamih, a kaj naj naredim? Na to nimam vpliva. Ljudje, ki glasujejo, so tisti, ki bodo odločili, kdo bo zmagal. Za mano je zelo dobra sezona, zdaj pa mi ostane le to, da se osredotočim na novo sezono in igram še bolje kot v zadnji,” razmišlja 28-letni Van Dijk.

Priznanje za zadnjo sezono je vsekakor tudi nagrada za najboljšega igralca v Premier ligi, kjer pa je Liverpool bil prekratek. Naslov je namreč znova osvojil Manchester City.

Ko veste, da so vas nagradili kolegi, je to zares velika čast. Takrat sem sicer rekel, da bi to nagrado zamenjal za naslov v ligi prvakov, a na srečo to ni bilo potrebno,” dodaja Nizozemec.

Če bi Van Dijk dobil Zlato žogo, bi le ta prvič po 13 letih pristala v rokah branilca. Leta 2006 jo je osvojil Italijan Fabio Cannavaro. Lani je bil po mnenju nogometne smetane najboljši Hrvat Luka Modrić.