Milner o dvoboju s Sevillo: Sramotni prekrški

Francesco Pecoraro, Getty Images Sport

Dvoboj Liverpoola in Seville je izgubil predznak prijateljski, ko je član Andaluzijcev Jori Gnagnon za oster start prejel rdeči karton, Yasser Larouci pa je igrišče zapustil na nosilih.

Sevilla je Liverpool v Bostonu odpravila z 2:1, toda obračun je v največji meri zaznamoval oster start mladega Jorisa Gnagnona in poškodba še mlajšega Yasserja Laroucija.

Jurgen Klopp je že ob polčasu imel razpravo z JulenomLopeteguijem, igralci redsov pa so obnašanje svojih nasprotnikov ocenili za sramotno, saj to ni bil edini neprimeren prekršek. Že pred tem je Harry Wilson občutil vso trdoto komolca Everja Banege.

“Bilo je nekaj sramotnih prekrškov. Morali bi igrati prijateljsko tekmo, toda kako pogosto vidite rdeči karton na prijateljski tekmi. Če želiš narediti prekršek, povleci igralca za dres, ne pa mladega igralca udariti v koleno. Videl sem posnetek, sramotno,” je bil jezen James Milner, tudi Virgil van Dijk je bil vse prej kot navdušen nad grobo igro Andaluzijcev: “Da narediš takšen prekršek nad mladim igralcem, to dovolj pove o tebi. Moramo se sprijazniti s situacijo, toda nihče ne želi, da se mu igralec poškoduje med pripravami. Lahko le upamo, da bo vse v redu.”