Klopp: Štirje klubi delajo, kar želijo

Premier Liga 28. Jul 201916:41 > 16:44
Clive Brunskill, Getty Images

Menedžer Liverpoola Jurgen Klopp je javno spregovoril o finančni (ne)moči njegovega in večine drugih klubov v primerjavi z "veliko" četverico.

Ekipa iz Anfielda je minulo sezono osvojila Ligo prvakov in Premier ligo končala s točko manj od dvakratnih zaporednih prvakov iz vrst Manchester Cityja, Jurgen Klopp pa poudarja, da so meščani, Barcelona, Real Madrid in PSG na meji fair-playa in to brez posledic.

Ne morem govoriti o tem, kaj drugi klubi počnejo in ne vem, kako to počnejo. em, da Liverpool plača svoje račune. Veliko smo vložili v to ekipo, sedaj pa izgleda, kot da nismo ničesar naredili. Mi ne živimo v tej deželi fantazije, kjer lahko počnete, kar želite. Ne morete tega početi ves čas,” je pojasnil Nemec in razkril, katere klube je imel v mislih: “Obstajajo štirje klubi, ki lahko počnejo, kar želijo. To so Real Madrid, Barcelona, PSG in Manchester City. Kar pomislijo, to tudi naredijo. Mi se ne moremo strinjati z njimi. Vem, da bo sedaj nekdo rekel, da sem ljubosumen, toda to ni točno.”

Klopp ne more predvidevati, kakšna sezona čaka njegovo ekipo, vendar dodaja, da tudi angažiranje petih pregrešno dragih igralcev ne garantira uspehov. “Ne obstaja garancija, da ne bomo igrali neodločeno z Leicestrom po igrišču prekritim s snegom. Zagotovo bodo tudi povrpečne predstave, toda to ne pomeni, da nujno potrebujemo nove igralce. Potrebujemo samo ekipo, ki bo pripravljena na ta dan. Naše delo je, da smo pripravljeni.”

Liverpool pred začetkom Premier lige in dvobojem z Norwichem 9. avgusta že naslednjo nedeljo čaka Community Shield proti Manchester Cityju.