Pochettino: Tottenham je lahko navdih vsem klubom v PL

Premier Liga 29. Jul 201923:07 > 23:09
Dan Mullan/Getty Images

Mauricio Pochettino pravi, da je njegova ekipa dokaz, da v želji po tekmovanju na najvišjem nivoju ni potrebno zapravljati ogromnih vsot denarja za okrepitve.

Mauricio Pochettino pravi, da njegovega Tottenhama ni potrebno primerjati z Liverpoolom, saj je slednji v zadnjih nekaj letih vložil ogromno denarja v ekipo. Tottenham je v minuli sezoni prišel do finala Lige prvakov, pa čeprav v dveh zaporednih prestopnih rokih v svoje vrste ni pripeljal niti ene same okrepitve.

V istem času je Liverpool ogromno vlagal v ekipi in samo leta 2018 porabil 247 milijonov funtov za okrepitve. 

Argentinski strateg pravi, da je ravno zaradi uspeha njegove ekipe v minuli sezoni to dokaz, da ni treba zapravljati astronomsko veliko denarja, da se boris ža naslove: “Če analiziramo denarna vlaganja ekip od leta 2014, ko sem prišel v Tottenham, potem je jasno, da City ni začel tako grozno zapravljati, preden je prišel Pep Guardiola, Liverpool ni zapravljal, dokler ni prišel Jurgen Klopp, United ni zapravljal, pa je prišel Jose Mourinho in se je to spremenilo. To je njihova zgodovina in takšne stvari trajajo več kot deset let, obenem pa so zapravili ogromno denarja, da so, kjer so. Mi smo daleč od tega. Ni pošteno primerjati teh največjih ekip z nami, in reči, da je Liverpool lahko navdih za nas. Ne, ravno obratno je. Tottenham je inspiracija za ostale klube v Premier ligi, ker smo pokazali, da se z manj denarja še vedno lahko boriš za naslove.”

“Najbolj pomembna je kultura, filozofija, ki jo skupaj ustvarjamo v klubu v zadnjih petih letih. Mogoče bomo osovjili kakšen naslov, morda pa ne, a mislim, da smo zelo blizu. Lahko igramo še bolje, z manj denarja delamo še bolj preudarno kot naši tekmeci. Mislim, da smo pokazali, da lahko klub funkcionira tudi na drug način, prišli smo do finala Lige prvakov in se borili z največjimi,” še dodaj Pochettino.