Ox: Predsezona je bila šok za moje telo

Premier Liga 3. Avg 201917:33 > 17:35
Clive Brunskill, Getty Images Sport

Alex Oxlade-Chamberlain je na koncu lanske sezone odigral nekaj srečanj, čeprav je bilo pričakovati, da se bo na nogometne zelenice vrnil šele v letošnji sezoni. Pravi, da je bila predsezona šok za njegovo telo.

Predvideno enoletno zdravljenje poškodbe je bilo za Alexa Oxlade-Chamberlaina vendarle nekoliko krajše. Na zelenice se je vrnil ob koncu lanske sezone, pravi povratek k nogometu pa je pravzaprav predstavljala letošnja predsezona.

“Malce sem se mučil. Pozabil sem, da nisem dolgo igral. Iskreno, na zadnjih nekaj srečanjih nisem bil na željenem nivoju,” je dejal Oxlade-Chamberlain.

“Vsi čutijo posledice priprav na novo tekmovalno sezono, za moje telo pa je bil to pravi šok. Imam idejo, v kakšni formi bi želel biti, a v realnosti obstajajo procesi, čez katere enostavno moraš iti. Ne bo lahko. Dobro je, da napredujem. Trudim se in sam sebe opozarjam na to, da je najhujše vendarle že za menoj”, je dejal igralec Liverpoola.

V kolikor mu bo Jürgen Klopp namenil priložnost, bomo že v nedeljo ob 16:00 na Wembleyju lahko videli, v kakšni formi je Ox. Obračun Liverpoola in Manchester Cityja v Community Shieldu bomo v neposrednem TV prenosu prenašali tudi na SportKlubu.