Van Persi: Alexis Sanchez ni srečen

Premier Liga 4. Avg 20198:40 > 8:41
Robin Van Persie
Foto: Clive Rose/Getty Images

Nekdanji napadalec Arsenala in Manchester Uniteda Robin Van Persie pravi, da Alexis Sanchez trpi v dresu rdečih vragov zato, ker ni srečen.

Čilenec je na Old Trafford iz Arsenala prispel lani. Imel je nekaj težav s poškodbo, na 45 srečanjih je dosegel samo 5 golov.

“V Arsenalu je bil videti srečen, tukaj nimam tega občutka. Kar sem sam občutil v vseh teh letih igranja nogometa je to, da ima velik vpliv na tvoje predstave to, kako se počutiš v svojem življenju. Če si srečen, si 50% bolj pripravljen in uživaš. Ravno tukaj pri njemu vidim problem,” je dejal Van Persie in dodal “Zdaj je vse drugače. V zadnjih nekaj letih se je veliko tega spremenilo. Navijači preko socialnih omrežij izražajo svoja mnenja, igralci to berejo.. zapisi so več ali manj negativni, pa je negativen tudi on in zato mu je težko.”

Alexis Sanchez je prišel na Old Trafford v mandatu Joseja Mourinha, ki ga je United decembra odpustil.

“Za Alexisa je bilo težko tudi, ker je prišel v defenzivno naravnano ekipo. Ko sem prišel k Unitedu jaz, so bili tukaj zreli igralci kot so Ferdinand, Vidić, Scholes, Giggs, Carrick. V Arsenalu sem bil med starejšimi, kapetan, v Unitedu pa sem lahko užival, saj so vsi drugi naredili vse. Nisem razmišljal o posledicah, ni bilo socialnih omrežij, vse je bilo veliko bolj pozitivno,” je zaključil Van Persie.