Se Wayne Rooney vrača v Anglijo?

Patrick McDermott/Getty Images

Angleški mediji poročajo, da ima Wayne Rooney na mizi ponudbo Derby Countyja, kjer bi opravljal vlogo trenerja in igralca.

Izkušenega angleškega napadalca sicer pogodba na DC United zavezuje še dve leti, a je uprava Derbyja prepričana, da je vloga trenerja in igralca za Rooneyja dovolj mamljiva, da se predčasno vrne na Otok.

Še vedno sem igralec, a ko bo pravi čas, bi se zelo rad preizkusil v vlogi trenerja ali menedžerja,” je nedavno priznal Rooney in dodal: “Vse je mogoče, videli bomo, kaj bo prinesla prihodnost. Še vedno sem pod pogodbo, končno odločitev pa bom sprejel, ko se le-ta izteče.

Novinarji so medtem z vprašanji napadli tudi menedžerja Derbyja Phillipa Cocuja, ki pa ni želel ničesar razkriti: “Nič vam ne morem povedati. Trdo delamo, da bi zapolnili vse luknje v ekipi. V svetu nogometa ne smeš ničesar komentirati dokler ni dogovor dokončno sklenjen.

Ob koncu prejšnjega tedna se je sicer pojavila tudi novica, da bi rad Rooney postal del trenerskega štaba Oleja Gunnarja Solskjaerja, ki vodi Manchester United.