Pochettino: Igrali bodo tisti, ki si to zaslužijo

Premier Liga 10. Avg 201921:27 > 21:30
Marc Atkins/Getty Images

Menedžer Tottenhama Mauricio Pochettino je priznal, da so spursi na začetku prve uradne tekme v sezoni proti Aston Villi delovali izgubljeni, nato pa je sprememba v postavitvi prinesla željeni rezultat.

Tottenham je ekipo iz Birminghama premagal s 3:1, a se v napadu zelo dolgo mučil. Gostje so po prvem delu celo vodili z 1:0, izenačenje pa smo videli šele v 73. minuti, ko je zadel Tanguy Ndombele. Za popoln preobrat je nato z dvema goloma poskrbel Harry Kane.

Hitro smo prejeli gol in bili zelo zmedeni. Naša igra ni imela ne repa ne glave. Nismo bili zbrani pri oddaji žoge, zato nismo prišli v ritem, s katerim bi lahko našli prostor in prebili njihov obrambni zid. V drugem polčasu smo nekoliko spremenili postavitev, ekipa je postala bolj sproščena in potrpežljiva. Zaigrali smo veliko bolje. V drugi del smo sicer vstopili z istimi igralci, a drugačno postavitvijo. Nato je vstopil Christian Eriksen, ki je bil svež. Prav to je bil glavni razlog za zmago,” je po tekmi razmišljal Pochettino.

Argentinec je sicer pred tekmo nekoliko šokiral z izbiro prve enajsterice. Na klopi je tako ostal Jan Vertonghen.

Ko so vsi igralci pripravljeni, je trener pri izbiri prve postave v težavah. Imamo več kot 25 igralcev in vsak se mora zavedati, da ima na svojem položaju močno konkurenco in da jih lahko igra le 11. Odločitev vedno sprejme menedžer in njegova strokovna ekipa. Po petih letih vam lahko odkrito povem, da bodo igrali tisti, ki si to zaslužijo. Ni nobenih težav, enostavno sem se odločil, da bo bolje za nas, če tekmo začnega Toby in Davison,” je še dodal Pochettino.