Solskjær: Že februarja sem si želel Maguireja

Premier Liga 11. Avg 20199:24 > 9:30
Thananuwat Srirasant/Getty Images

Najdražja okrepitev Manchester Uniteda, dosedanji branilec Leicester Cityja in član angleške reprezentance Harry Maguire bi moral dati Unitedu novo dimenzijo, je prepričan njegov strateg Ole Gunnar Solskjær.

Za Harrya Maguireja je United odšel več kot 85 milijonov evrov, s čimer je Maguire postal najdražji branilec na svetu, prehitel je tudi Liverpoolovega Virgila Van Dijka. 

“Navdušen sem, ker je Harry zdaj naš. Vedno je bil moja prva izbira. Nekaj časa smo sicer potrebovali za to, da postane naš igralec, toda danes je v nogometu pač tako. Ko smo feburarja igrali proti Leicestru, sem se odločil da ga želim imeti v svoji ekipi. Zna z žogo in naši ekipi bo dal novo dimenzijo”, je izjavil Ole Gunnar Solskjær.

Vse odkar je Sir Alex Ferguson zapustil Old Trafford, se United muči s tem, da bi našel vodjo, ki ekipi daje inspiracijo.

“Mnogi zaradi višine odškodnine primerjajo Maguirea in Van Dijka, a sam tega ne počnem. Tisto kar sigurno vem je to, da bo imel Harry ogromen vpliv na našo igro. Smo na pravi poti, da se po šestih letih vrnemo nazaj na vrh Premier lige, potem ko nismo bili pravi konkurenti za naslov prvaka”, je zaključil 46-letni Norvežan.