Luiz: Potreboval sem nov izziv, želel sem igrati

Michael Regan Getty Images Sport

Izkušeni branilec David Luiz je razkril glavni razlog za prestop iz Chelseaja in Arsenala. Za selitev se je odločil po pogovoru z novim trenerjem modrih Frankom Lampardom, ki na Brazilca ni resno računal.

Luiz je Chelsea zapustil na zadnji dan prestopnega roka v Premier ligi in Stamford Bridge zamenjal za stadion Emirates. Z Arsenalom je podpisal dveletno pogodbo.

Vsi vejo, da sem bil v Chelseaju srečen. To je klub, s katerim sem osvojil ogromno lovorik. Po pogovoru z Lampardom sem uvidel, da ima svoje ideje in načrte za novo sezono, ki mi niso bili všeč,” je razlagal Luiz.

Ker klub spoštujem, je bila edina možna rešitev selitev drugam. S tem sem našel nov izziv zase, Franku pa dal priložnost, da dela po svoje. V Arsenal sem srečen od prvega dne. Vsi so me lepo sprejeli.

Chelsea je s prodajo Luiza zaslužil osem milijonov evrov, za Brazilca pa je bil to šele prvi prestop po letu 2007, ki je bil nižji od 10 milijonov evrov. Luiz bo sicer v Arsenalu na leto zaslužil sedem milijonov evrov.

Lahko bi ostal v komfortni coni in brez truda služil denar, ampak nisem tak. Rad imam izzive, potrebujem jih, da sem srečen,” zaključuje 32-letnik.