"Srečen sem v Liverpoolu, a vedno mislim na Egipt"

Premier Liga 21. Avg 20198:33 > 8:37
Michael Regan/Getty Images

V svoji tretji sezoni pri Liverpoolu je Mohamed Salah že utrjeni superzvezdnik svetovnega nogometa. Osvojil je Ligo prvakov, zadetke dosega redno, v intervjuju za BBC pa je govoril o klubu in svoji domovini.

Tekom poletja so se na Otoku pojavljale govorice, da bi Mohamed Salah lahko zapustil vrste Liverpoola in da je Egipčan želja madridskega Reala. Prestop se ni zgodil, Salah pa je po lanski neverjetni sezoni odločen, da ne bo zamenjal sredine.

“Srečen sem v Liverpoolu. Všeč mi je mesto, rad imam navijače, oni imajo radi mene in srečen sem v klubu,” je dejal Salah za BBC.

Salah je nedavno kritiziral egipčansko nogometno zvezo, saj za nogometaše tekom SP-ja v Rusiji ni bilo poskrbljeno. Največ pritožb je bilo zaradi varnosti nogometašev, za katero tekom Mundialani bilo poskrbljeno, za nameček pa je Egipt slabo odigral tudi Pokal Afrike, kjer je bil domačin, a odstopil ni nihče.

“Mislim, da je z zvezo vedno potekalo neko tekmovanje. Kdo je zmagovalec? Kar se mene tiče, jaz nikoli ne bom zmagovalec, ker sem nogometaš. Ko rečem nekaj, morajo prisluhniti, ker to govorim, ker želim biti srečen. Tako bi več dal naši reprezentanci. Ne delam tega, da bi pokazal, kako močan sem, ker na tem področju res nisem. Verjemite mi, spremenil bi veliko stvari,” je dejal Salah. 

“Ljubim to državo iz srca. Vedno razmišljam o Egiptu. Nekaj me žene, da igram za reprezentanco, da sem vzor mladim in da pokažem, da so tudi oni lahko nekega dne kot jaz. Želim biti ta oseba, to je zame pomemnbno,” je še dodal Mo.