Sancho prioriteta United v januarju

Premier Liga 22. Avg 20199:54 > 10:15
Mike Hewitt, Getty Images

Čeprav rdeči vragi v svoje vrste niso uspeli pripeljati Jadona Sancha, niso odstopili od te namere. Poizkusili bodo spet v januarskem prestopnem roku.

Zanimivo je, da je bil Sancho član Unitedovega mestnega rivala Cityja, kjer se je pred dvema letoma zaradi premajhne minutaže v prvi ekipi odločil, da odide v vrste dortmundske Borussie

Njegova poteza se je izkazala za pravilno, ne samo da je postal eden najpomembnejših nogometašev svoji ekipi, pač pa je postal eden najboljših mladih igralcev na svetu. 

Krilni nogometaš je pred časom dosegel dogovor o podaljšanju sodelovanja, skupaj z bonusi naj bi po novem pri Borusii zaslužil 200.000 evrov tedensko. 

Čeprav je podpisal novo pogodbo z Borussio, to ne pomeni, da ga klub ne bo prodal, pač pa bo imel boljše izhodišče na pogajanjih januarja, ko bo lahko iskal tudi večjo odškodnino. Koliko, za zdaj ni znano.

Mnogi smatrajo, da bi bil zahvaljujoč svoji hitrosti in znanju, ki ga je demonstriral tudi prejšnji konec tedna na tekmi z Augsburgom, Sancho idealen nakup za Manchester United in njegovo “7”, ki so jo v klubski zgodovini nosili velikani George Best, Bryan Robson, Eric Cantona, David Beckham in Cristiano Ronaldo.

Angleški mediji poročajo, da se je uprava Manchester Uniteda v dogovoru z menedžerom Ole Gunnar Solskjærom odločila, da Jadona Sancha pripelje v januarskem prestopnem roku, ker verjame, da bi lahko ekipi dal ogromno in zato ne bodo varčevali pri njegovem nakupu. Na drugi strani pa ostaja odprto vprašanje, koliko bo želela imeti Borussia.