Giggs: Sodniki morajo zaščititi Jamesa

Premier Liga 22. Avg 201914:11 > 14:22
Getty Images

Selektor Walesa in nekdanji nogometaš Manchester Uniteda Ryan Giggs ves čas budno spremlja svoje nogometaše. V zadnjih tednih se je osredotočil predvsem na Daniela Jamesa in Garetha Bala.

James je navdušil ob svojem uradnem debiju v dresu Manchester Uniteda, saj je na tekmi 1. kroga Premier lige dosegel zadetek proti Chelseaju. Mladi Valižan je priložnost dobil tudi na tekmi 2. kroga angleškega državnega prvenstva, Giggs pa je opazil, da je član rdečih vragov utrpel kar nekaj neugodnih udarcev. Nekdanji član Uniteda sicer trdi, da se to ponavlja iz tekme v tekmo.

Vsi so lahko videli, koliko udarcev je prejel. Vsem na tribunah in pred TV ekrani se to ne zdi nič groznega. Kako je v resnici pa vedo le tisti, ki so v neposredni bližini. Sodniki bi morali mladega igralca zaščititi pred podobnimi napadi,” meni legenda Manchester Uniteda.

Paul Kane/Getty Images

Giggs je dodal, da lahko James po njegovem mnenju igra na različnih položajih.

Pogledal sem vse pripravljalne tekme Uniteda, na katerih je igral. Videl sem, da lahko igra tako na levem kot na desnem krilu. To mi daje nove možnosti pri sestavi reprezentance.

Po nekaj peklenskih mesecih za Garetha Bala je zdaj vendarle postalo jasno, da bo zvezdnik ostal pri Realu. To veseli tudi Giggsa.

Že vso leto sem z njim v konstantnem kontaktu. Vesel sem, ker se je zgodba razpletla pozitivno. Zidane znova računa nanj, mene pa veseli predvsem to, da bo igral. Bale je zelo pomemben za našo reprezentanco.

Denis Doyle/Getty Images

Novinarje je zanimalo, če bi Bale ostal član reprezentance, tudi če bi prestopil na Kitajsko.

Če sem iskren, je bolje in lažje za vse nas, da je ostal v Realu. Za to obstaja milijon razlogov. Veliko težavo bi predstavljal že sam koledar kitajske lige. Z druge strani pa je to nekaj povsem nepomembnega, saj bi nanj računal, tudi če bi prestopil na Kitajsko,” je za konec še dodal Giggs.