Pepe začenja na Anfieldu? Emery: Pripravljen je!

Michael Regan, Getty Images

Najdražja okrepitev v zgodovini Arsenala Nicolas Pepe bi moral svoj debitantski nastop v začetni postavi topničarjev dočakati na sobotnem derbiju tretjega kroga Premier lige proti Liverpoolu.

Nicolas Pepe se je na Emirate iz Lilla preselil v zameno za 72 milijonov funtov kot največja poletna okrepitev Londončanov, toda menedžer Unai Emery ga še ni uvrstil v začetno enajsterico, saj z njim ni želel tvegati, ker ni opravil celotnih priprav.

Krilni igralec iz Slonokoščene obale je v prvih dveh krogih v igro prišel iz klopi, proti Liverpoolu pa bi srečanje utegnil začeti od prve minute.

“Sedaj je z nami že tri tedne, iz dneva v dan je vse boljši. Igral je 15 minut proti Newcastlu in 45 proti Burnleyju, sedaj bo morda igral še več. Odločitev bom sprejel v petek, toda navdušuje me njegov napredek. Pripravljen je. Že v tem trenutku veliko doprinese ekipi,” je novinca pohvalil Emery.

Arsenal bo pri redsih gostoval v soboto ob 18:30 (v živo na SK 1) v obračunu edinih dveh ekip s popolnim izkupičkom po dveh odigranih krogih.

V zadnjih treh medsebojnih obračunih na Anfieldu so topničarji ostali brez točk ob gol razliki 2:12.

sportklub