Klopp: Aubameyangova slabost? Stil oblačenja!

Premier Liga 24. Avg 201911:36 > 11:41
Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Na derbiju 3. kroga Premier lige se bosta na Anfieldu pomerila Liverpool in Arsenal. Trener redsov Jürgen Klopp je pred obračunom spregovoril tudi o svojem nekdanjem varovancu, Pierrom-Emerickom Aubameyangom, ki ga je vodil v Borussi Dortmund. Klopp je prepričan, da bo Aubameyang zelo nevaren.

Klopp najnevarnejšega igralca Arsenala odlično pozna, saj ga je leta 2013 pripeljal v BVB. Gabonec je v dresu Borussie navdušil že na prvi tekmi, saj je zablestel s hat-trickom.

Od najinega sodelovanja so pretekla štiri leta. Aubameyang je z izjemo stila oblačenja igralec brez slabosti,” je v šali povedal Klopp.

Gabonec pri 30 letih igra tretjo sezono v dresu Arsenala. V zadnji sezoni je na 36 tekmah v angleškem državnem prvenstvu zabil 22 golov.

Vsakič, ko smo igrali proti njemu, smo pripravili načrt za obrambo. Gre za igralca, ki ga ne moreš 100-odstotno zaustaviti. Spomnim se ga, ko je v Dortmund prišel kot izdelan krilni igralec, mi pa smo potrebovali klasično devetko, ker nas je zapustil Lewandowski. Najprej je delovalo, da bo igral na krilu, a je nato postal sijajen napadalec. Postopoma se je razvijal v stroj za doseganje zadetkov. Njegova sposobnost zaključevanja akcij je sijajna. Če temu dodamo še noro hitrost, dobimo nezaustavljivega igralca,” dodaja nemški strokovnjak.

Kar se tiče Liverpoola, vam lahko zatrdim, da želimo vedno biti perfektni. Morda nam to nikoli ne bo uspelo, a to si želimo. V naši ekipi je veliko pozitivnih stvari, vedno napredujemo. Nogomet je ekipni šport, zato moramo delati skupaj,” zaključuje 52-letni trener.

Liverpool in Arsenal sta po prvih dveh krogih edini ekipi s polnim izkupičkom. Redsi so na začetku sezone ugnali Norwich in Southampton, topničarji pa so bili boljši od Newcastla in Burnleyja.

Tekma na Anfieldu med Liverpoolom in Arsenalom je na sporedu v soboto ob 18.30 s prenosom na Sportklubu 1.