Ob 14.30 City gosti Tottenham, na delu tudi United

Premier Liga 24. Nov 201311:39 > 12:23

Anglija – Že v soboto je Arsenal z zmago povečal prednost na vrhu lestvice, v tem popoldnevu pa bosta za to da obdržita korak z vodilnimi igrala oba kluba iz Manchestra, pa tudi Tottenham.

Ob 14.30 uri Manchester City na stadionu Etihad gosti Tottenham, ki letos predvsem ni razpoložen pred nasprotnikovimi vrati. Manjkala bosta pomembna člena obeh začetnih enajsteric. Pri “meščanih” ne bo kapetana Vincenta Kompanya, gostje pa bodo pogrešali kreativnost Christiana Eriksena. Ko smo že pri kreativnosti, pri Cityu ne bo niti Davida Silve in Stevana Jovetića. Bo pa zato zanimivo videti, kdo bo pri sinjemodrih začel v vratih, na zadnji tekmi je namreč branil Costel Pantilimon, v reprezentanci pa se je znova izkazal Joe Hart.
Ob 17.00 uri, bo Manchester United gostoval v Cardiffu. Proti svojemu klubu iz otroštva Ryan Giggs v svoji karieri sploh še ni zaigral, kljub temu da je na spisku nasprotnih moštev s katerimi se je meril kar 116 klubov. “Rdeči vragi,” ki so v zadnjem obdobju končno našli pravo formo, bodo pogrešali kar nekaj nogometašev. Zagotovo ne bo Michaela Carricka in Phila Jonesa, vprašljivi pa so Nemanja Vidić, Robin Van Persie in Marouane Fellaini. Pri domačih se v enajsterico vračajo Aron Gunnarsson, Andreas Cornelius in Peter Odemwingie.
Srečanje si lahko v neposrednem prenosu ogledate na programu Sport Klub 2.

Premier liga, 12. krog


14.30 – SK1
Manchester City – Tottenham

17.00 – SK2
Cardiff City – Manchester United

Author: Matija Kosmač; Foto: Gettyimages