AVB brez strahu pred derbijem: Pri Tottenhamu mi zaupajo

Ljubljana – Trinajsti krog Premier lige bo minil v znamenju derbija med Tottenhamom in Manchester Unitedom, ki poraza ne poznajo že enajst tekem zapored. Pri Spursih težav ne manjka. Neposredni prenos v nedeljo ob 13.00 v živo na SK 1.

Za trenerjem Tottenhama Andrea Villasa Boasa niso ravno najlepši dnevi njegovega življenja. Po teniškem porazu z 0:6 proti Manchester Cityju v prejšnjem krogu je moral na svoj račun prenesti marsikatero kritiko. Številni so ga že označili le še za nekdanjega trenerja Tottenhama, toda Portugalec bo 13. krog Premier lige in nov derbi proti ekipi iz Manchestra, tokrat Unitedu, očitno dočakal kot trener londonskega moštva. Spursi trenutno držijo deveto mesto, a le s štirimi točkami zaostanka za drugim mestom.

Vodstvo kluba mi zaupa. Pred dvema dnevoma sem se pogovarjal s člani upravnega odbora. Strinjali smo se, da ne igramo dobro, nadejamo se, da bo kmalu že drugače. Zakaj me predsednik Daniel Levy ni javno podprl? To ni njegov stil. Miren sem,” je AVB želel pomiriti strasti, čeprav je kot na dlani, da se bo v primeru novega poraza težko obdržal na klopi Tottenhama.

Medtem so angleški mediji že ponudili nekaj trenerskih imen, ki bi na klopi Spursov utegnili zamenjati Boasa. Prvi v vrsti naj bi bil Luis Enrique, trenutno trener Celte iz Viga in nekdanji strateg Rome. Omenja se tudi Michael Laudrup, ki sedi na klopi Swanseaja.

Giggs imun na leta

V nasprotju s Tottenhamom po visoki zmagi proti Bayerju veliko lepše čase preživljajo v taboru Manchester Uniteda. Rdeči vragi v miru pričakujejo nedeljski derbi in še vedno opevajo zmago v Nemčiji. Med najvidnejšimi akterji srečanja na Bay Areni je bil tudi zimzeleni Ryan Giggs, ki bo v petek dopolnil 40-let. Valižan je pretekel le nekaj metrov manj od 11 kilometrov (10.916), tudi sicer pa navduševal s svojo igro. “Ko bom imel toliko let kot jih ima on sedaj, zagotovo ne bom več igral nogomet. On je unikat,” je bil nad soigralcem navdušen Wayne Rooney, ki je odkril, da so bili nad predstavo njegovega soigralca navdušeni tudi branilci Bayerja: “Med tekmo me je njihov branilec vprašal, kako lahko ta Giggs tako dobro igra v teh letih!?

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images