Ranieri naslov privošči Conteju

Steve Bardens, Getty Images Sport

Menedžer Leicestra Claudio Ranieri naslova angleškega prvaka ne bo ubranil, zato pa bi prvenstvena lovorika lahko ostala v italijanskih rokah, saj je njegov rojak Antonio Conte s Chelseajem na dobri poti do prvega mesta. Da bi Conte z modrimi na vrhu ostal do zadnjega kroga, si želi tudi Ranieri.

Claudio Ranieri je v minuli sezoni z lisicami spisal neverjetno zgodbo in klub popeljal do naslova angleškega prvaka, kar imajo številni še danes za največje presenečenje v zgodovini Premier lige. V letošnji sezoni Leicester močno zaostaja za lanskoletnimi dosežki, saj je trenutno šele na 15. mestu lestvice in s kar 31 točkami zaostanka za vodilnim Chelseajem. Da Leicester ne bo ubranil naslova, je jasno že nekaj časa. Prvi pretendent, da Ranierija nasledi na tronu, pa je njegov rojak Antonio Conte, ki se je v Londonu odlično znašel.

Kot nekdanji menedžer Chelseaja in Italijan, se nadejam, da Conte lahko uresniči svoj cilj. Pokazal je, da je italijanska šola veliko pomembnejša, kot kdajkoli prej,” je poudaril Ranieri, katerega pogodba z aktualnimi prvaki veže do leta 2020, vendar priznava, da njegova dolgoročna prihodnost v klubu ni preveč zagotova, čeprav je v lanski sezoni z naslovom osupnil cel svet: “Nadejam se, da bom ostal v Angliji. Lepo mi je tukaj, čeprav ste v nogometu danes med zvezdami, jutri pa v blatu. Zato nikoli ne reci nikoli.” Težko bi mu oprekali …