Ob 20:45 na SK 1: Redsi na popravcu pri četrtoligašu

Premier Liga 18. Jan 201710:31 > 10:37
Getty Images

V prvem dvoboju 3. kroga FA pokala je Liverpool nastopil z najmlajšo začetno enajsterico v zgodovini, podobno bi lahko bilo tudi v Plymouthu, toda redsi vseeno napovedujejo ambicioznejši in agresivnejši pristop, čeprav je težko spregledati njihovo utrujenost po velikem številu tekem v zadnjem času.

Četrtoligaš Plymouth je na prvi tekmi na Anfieldu uspel ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno in si izboriti ponovljeno tekmo pred svojimi gledalci. Ob tem je treba zapisati, da je Jürgen Klopp na igrišče poslal najmlajšo začetno enajsterico v zgodovini kluba, vendar to ne zmanjšuje uspeha Plymoutha, kjer se nocoj obeta praznik nogometa in poln stadion, ki se bo seveda nadejal novemu čudežu in napredovanju v 4. krog FA pokala.

To bo velik večer za klub in celotno mesto. A ne glede na to, kako težko bo proti Liverpoolu, bomo poskušali odigrati maksimalno osredotočeno,” napoveduje domači strateg Dereck Adams in dodaja: “Delujemo močno in v dobri formi, letos smo že odigrali veliko močnih tekem. To mi daje vero, da se lahko dobro upiramo Liverpoolu.” Njegova ekipa je na zadnjih devetih tekmah klonila le enkrat, zmage pa se veselila petkrat.

Redsi v Plymouth prihajajo po remiju na Old Traffordu, kjer so bili na pragu zmage do 84. minute in novega trenutka navdiha Zlatana Ibrahimovića. Čeprav si tekme sledijo v norem ritmu, za Kloppa in njegove izbrance nocoj šteje samo zmaga. “Res smo v obdobju, ko moramo aktivirati vse naše moči, na splošno pa smo zelo mlada ekipa. Imeli smo veliko dobrih razlogovo, da na igrišče pošljemo enajsterico, ki smo jo imeli na prvem dvoboju, enako bo tudi tokrat, čeprav bo nekaj sprememb,” Nemec znova napoveduje zelo mlado in neizkušeno začetno enajsterico: “Na prvi tekmi smo na vrata Plymoutha ustrelili 28 strelov, vendar je treba povedati, da so se dobro branili. Ne verjamem, da se bodo preveč odprli, bolj bodo osredotočeni na protinapade, čeprav bo atmosfera pred 14 tisoč njihovih navijačev drugačna. Vseeno smo mi prvoligaši, oni pa četrtoligaši in ob pravem pristopu bi morali razliko v kvaliteti pretvoriti v napredovanje.”