Mike Dean za kazen v Championship

Premier Liga 18. Jan 201710:59 > 11:10
Getty Images

Eden izmed najbolj znanih angleških sodnikov Mike Dean je po seriji napak in ostrih kritikah predvsem v prazničnem obdobju, preseljen v drugo ligo.

Angleški sodnik Mike Dean je bil delegiran za sojenje v drugi angleški ligi, kar je za enega izmed najbolj priznanih nogometnih sodnikov na Otoku huda kazen. V naslednjem krogu Championshipa bo tako sodil na tekmi med Barnsleyjem in Leeds Unitedom, njegova degradacija v drugo ligo pa se je zgodila po številnih napakah 48-letnega sodnika iz Wirrrala.

Dean je javnost najbolj razburil predvsem decembra, ko je na tekmah sprejel nekaj zelo dvomljivih odločitev. Za eno izmed najodmevnejših je poskrbel na tekmi med West Ham Unitedom in Manchester Unitedom, ko je izključil Sofianeja Feghoulija, katerega rdeči karton je bil kasneje razveljavljen. Na isti tekmi je zadetek iz prepovedanega položaja za Manchester dosegel Zlatan Ibrahimović

Izkušeni delilec pravice je sodil tudi na derbiju med Evertonom in Liverpoolom, kjer po izredno grdem prekršku nad Jordanom Hendersonom ni izključil Rossa Barkleyja.