Payet zaradi Marseilla zavrnil Kitajce, Wenger ga noče

Premier Liga 19. Jan 201712:28 > 12:31
Ian Walton Getty Images Sport

Vezist West Hama Dimitri Payet se na vse pretege trudi, da bi svojo kariero nadaljeval v Marseillu, tam, kjer se je zanj vse pričelo. Medtem je zavrnil bajno ponudbo Kitajcev, obenem pa ga tudi Arsene Wenger pri Topničarjih "ne potrebuje".

Kitajska ponudba za težavnega francoskega reprezentanta Dimitrija Payeta je bila težka kar 30 milijonov evrov na leto, dobil pa jo je iz strani treh klubov na Daljnem vzhodu. Če bi Payet ponudbo sprejel, bi tako postal drugi najbolje plačani nogometaš na svetu za Carlosom Tevezom.

Payet je zavrnil kitajske milijone v želji, da bi izsilil prodajo v Marseille, ki pa mu ponuja kar 30 odstotkov nižjo plačo, kot tisto, ki jo prejema v Angliji. Payet se želi vrniti v Marseille, kjer živijo njegova žena in dva sinova, ki se niso uspeli privaditi na življenje v tujini. 

West Ham je medtem že zavrnil prvotno ponudbo Marseilla za 20 milijonov evrov, zdaj so v pričakovanju nove ponudbe iz Francije.

Arsene Wenger pa je medtem za britanske medije dejal, da Payeta ne potrebuje: “Pričakujem mirno prestopno obdobje, ker se na zelenice vrača Danny Wellbeck. Zelo smo močni in imamo dovolj nogometašev, ki lahko prihajajo v igro. Tekom januarja ne pričakujem nič posebnega. Payeta ne potrebujemo, ker že imamo dovolj kreativnih nogometašev. Seveda francoskega reprezentanta zelo cenim, a mi si želimo česa drugega, saj je njegova pozicija pri nas dobro pokrita.”