Begović želli zapustiti Bournemouth

Premier Liga 28. Avg 201912:54 > 12:56
Getty images/Michael Steele

Vratar Asmir Begović je vodstvo Bournemoutha uradno zaprosil za prestop. Razlog za njegovo zadovoljstvo je premajhna minutaža, vratar iz Bosne in Hercegovine pa tudi po pogovoru s trenerjem Eddiejem Howom ni dobil zagotovila, da se bo njegova vloga spremenila.

Begović je na začetku te sezone povsem izpadel iz kombinacij in postal celo tretji vratar Bournemoutha. Prednost pred 32-letnikom imata Artur Boruc in Aaron Ramsdale. Begović, ki je član Bournemoutha od leta 2017, je mesto prvega vratarja izgubil v spomladanskem delu pretekle sezone, v kateri je sicer branil na 25 tekmah.

On je trener in on se odloči, kdo bo branil,” priznava Begović in dodaja: “Vse skupaj mi ni všeč, saj nihče ne želi sedeti na klopi. Opravila sva dolg pogovor, nič pa se ni spremenilo. Čutim, da si trener želi, da se razidemo, a tega ne bo nikoli povedal javno. S klubom imam podpisano še triletno pogodbo, zato sem v težkem položaju.”

Nisem vključen v delo prve ekipe. Na to se je težko navaditi. Na prestop je težko upati, saj bi se moralo poklopiti veliko stvari. Tudi finance so težava. Klub zame želi odškodnino, tudi moja plača pa je kar visoka. Časa imamo do 2. septembra. Vsekakor bomo z zastopniki iskali drug klub v eni izmed tujih lig,” je še povedal Begović.