Klopp: Pep je najboljši trener na svetu

Getty Images/Shaun Botterill

Menedžer Liverpoola Jurgen Klopp ne želi veliko pozornosti posvetiti izjavi stanovskega kolega iz klopi Manchester Cityja Pepa Guardiole, ki je Sadia Maneja obtožil simuliranja.

Liverpool bo v nedeljo v derbiju 12. kroga Premier lige gostil aktualne prvake in bo v primeru zmage svojo prednost pred Manchester Cityjem povišal na devet točk.

Sem na istem položaju kot on. Vseskozi dobivamo vprašanja, včasih pa povemo tudi tisto, kar mislimo v določenem trenutku in pozabimo, da so okoli nas ljudje in kamere. On je dobro pojasnil svoje besede, ko je dejal, da se tako pogovarja s svojimi otroki. O tej situaciji, o kateri govori, bi lahko bila enajstmetrovka, lahko pa tudi ne bi bila. Nimam težav s tem, Guardiolo pa ne morem bolj spoštovati, kot ga spoštujem sedaj,” je dejal Jurgen Klopp.

Nemec poudarja, da mu veliko pomeni, ker ima možnost, da tekmuje s Pepom Guardiolo. “Dolgo ga že poznam, priložnost, da tekmujem z njim pa mi veliko pomeni. Pep je za mene najboljši trener na svetu. Imamo priložnost, da premagamo njegovo ekipo, kar je zelo težko, vendar mogoče. To mi je dovolj. Iz moje strani ni nič drugega, kot spoštovanje. Seveda je nemogoče, da ne bi komentiral takšnih stvari, toda to me ne zanima. Pred dvobojem obstaja še veliko stvari, o katerih se lahko piše,” je dodal Klopp.

Veliki derbi Premier lige bo na sporedu v nedeljo ob 17:30 z neposrednim prenosom na SK 1.