17:30 na SK1: Veliki derbi za vrh med redsi in Cityem

Premier Liga 10. Nov 201911:15 > 11:20
Twitter

Danes ob 17:30 se bo za dve uri ustavil nogometni svet. Na Anfieldu se bosta namreč danes med seboj pomerili v tem trenutku dve najbolj vroči ekipi v Evropi. Manchester City danes prihaja v goste k Liverpoolu trenutno vodilni ekipi Premier League.

Ne samo letos. Že v lanski sezoni sta Liverpool in Manchester City spadala med najboljše ekipe v Evropi, oba velikana pa sta bila daleč pred vsemi v domači Premier League. Kot kaže zaenkrat sta oba spet glavna kandidata za naslov. V tem trenutku sicer bolje kaže Liverpoolu, ki je pri 31. točkah in je dobil kar 10 tekem le na eni pa je remiziral. Manchester City na drugi strani, ki ima kar nekaj težav v zadnjem obdobju pa si je za redsi priigral že šest točk zaostanka. Za nameček sta včeraj z zmagama sinje modre prehitela celo letos odlična Chelsea in Leicester.

V zadnjem obdobju ekipi igrata odlično na vseh mogočih frontah in zagotovo so nekateri nogometaši ob zelo napornem ritmu tekem že malce utrujeni, vendar danes časa in prostora za kaj takšnega ne bo. Saj oba managerja zagovarjata napadalen nogomet in fanatično borbo, tako da se nam danes obeta prava nogometna poslastica.

Veliko več težav pred tekmo ima Španec na klopi Citya Pep Guardiola, saj ne more računati na Edersona, ki se je poškodoval med tednom proti Atalanti. Danes bo tako tekmo začel Claudio Bravo. Odsotni bodo še Aymericc Laporte, Leroy Sane in Oleksandr Zinčenko. Vprašljiva pa sta Španca David Silva in Rodri.

Jurgen Klopp bo danes tekmo lahko začel s svojo najmočnejšo postavo. Sicer pa ne bo mogel računati na Joela Matipa, Nathaniela Clyna in Xherdana Shaqirija.

Redsi so v letošnji sezoni izgubili samo enkrat in sicer v 1. krogu Lige prvakov, ko jih je ugnal Napoli. Pred domačimi gledalci pa so v Premier League nazadnje izgubili že davnega 23. aprila 2017. Da je statistika pred današnjim obračunom močno na strani redsov govori tudi podatek, da je City na Anfieldu v PL nazadnje zmagal 3. maja 2003.

Tekmo si boste od 17:25 dalje lahko ogledali samo na SportKlubu1.