Mandžukić v Manchestru že od decembra

Premier Liga 14. Nov 201911:04 > 11:07
Getty Images/Francesco Pecoraro

Saga o selitvi Maria Mandžukića traja že več mesecev, potem ko je hrvaški napadalec prec meseci izpadel iz prvih načrtov novopečenega trenerja Juventusa Maurizia Sarrija.

Po poročanju angleških in italijanskih medijev je Manchester United že dlje časa zainteresiran za usluge izkušenega hrvaškega napadalca Maria Mandžukića, a je bila odškodnina, ki jo je postavil Juventus na začetku previsoka tudi za bogati klub iz Old Trafforda. 

Medtem je tudi Mandžukić pristal, da v Unitedu dobi le polovico trenutne tedenske plače, vse v želji, da bi do prestopa prišlo, saj hrvaški igralec ni več v načrtih Maurizia Sarrija pri Juventusu. Oleju Gunnarju Solskjaerju lahko preglavice povzročita le West Ham ali Tottenham, v kolikor bi londonska kluba ponudila višjo odškodnino za Mandžukića, vprašanje pa je, ali si Hrvat sploh želi selitve v prestolnico Anglije.

Sicer pa zdaj otoški mediji že poročajo, da bo hrvaški napadalec že decembra odpotoval v Anglijo, kjer bi treniral in se privajal na novo življenje v klubu in mestu, ko pa se januarja odpre zimski prestopni rok, pa bo Mandžukić takoj podpisal pogodbo in se uvrstil v konkurenco za prvo postavo Uniteda. 

V tem trenutku imajo rdeči vragi na voljo le dva klasična napadalca: Marcusa Rashforda, ki je dosegel šest zadetkov v tej sezoni in Anthonyja Martiala, strelca treh zadetkov.