Mourinho: Lahko bi bil med najboljšimi na svetu

Premier Liga 23. Nov 201916:12 > 16:15
Gareth Copley, Getty Images Sport

Trener Tottenhama Jose Mourinho je po svojem debiju v novem klubu in zmagi proti West Hamu (3:2) dejal, da je izjemno zadovoljen z igro, ki jo je prikazala ekipa. Dva prejeta zadetka ga ne motita, pomembna je zmaga.

Son, Moura in Kane so poskrbeli, da je Tottenham dobil prvo prvenstvo tekmo v gosteh po desetih mesecih. 

 “Zelo sem zadovoljen s tem kako smo igrali preden smo prejeli dva zadetka. Resnično, bili smo dobri in delali smo, kar smo počeli na treningih. Lahko bi vodili s 4:0. Takrat bi bilo tekme zares konec,” je dejal Mourinho

Antonio in Ogbonna sta z zadetkoma pri West Hamu poskrbela, da poraz na koncu ni bil tako visok. 

“Na srečo sem v Premier ligi že dolgo časa in vem kako je igrati tukaj. Zato sem igralcem ob polčasu dejal, da tudi če bi v 85. minuti vodili s 3:0 tekme še ne bi bilo konec. Najbolj pomembno je, da smo slavili. Igralci so srečni.”

Zelo dobro predstavo je prikazal že nekoliko pozabljeni Dele Alli

“Po treningu sem se kar nekaj časa pogovarjal z njim. Dogovor je bil tak, da se mora vrniti tisti najboljši Alli. Dober nogometaš je in lahko bi bil med najboljšimi na svetu,” je zaključil Mourinho

Tottenham ima po tej zmagi 17 točk. V naslednjem krogu jih čaka Bournemouth. Pred tem pa jih v Ligi prvakov 26.11 čaka domača tekma proti grškemu Olympiakosu.