Do kdaj bo Guardiola še trener Manchester Citya?

Gett Images/ Laurence Griffiths

Manager Manchester Citya, Pep Guardiola meni, da je odprt za dokončanje služenja trenutne pogodbe, ki se mu izteče junija 2021.

Guardiola je v Cityuna klopi že četrto sezono, kar je njegov najdaljši staž v katerem koli kolektivu, odkar je postal profesionalni trener. Bivši strateg Barcelone in Bayerna se je ob namigovanjih na to, ali utegne zapustiti klub, kar malce ujezil.

Kot sem že povedal, se v klubu počutim zelo udobno, vse pa je odvisno od rezultata, bomo videli, kaj se bo zgodilo prihodnje leto. Odprt sem za to, da še ostanem,” je dejal Pep.

Španski trener je nato dejal, da vse le ni tako enostavno in da je njegov ostanek pogojen z različnimi dejavniki.

Nathan Stirk/Getty Images

Rad bi videl, kakšen je odziv mojih igralcev, okolja, navijačev, vse…ne morem samo jaz reči, ostal bom in je moja želja uslišana. Po petih letih je zame pomembno predvsem to, ali bom videl, da lahko še naprej sodelujemo in če bom videl, da moji igralci uživajo, potem bom ostal,” je dejal Katalonec ter zaključil z naslednjimi besedami:

Moji igralci so same neverjetne osebe, v veselje mi jih je trenirati. Odlično reagirajo vsakič, ko izgubimo ali ne igrajo dobro – zaskrbljeni so, želijo napredovati. To so sanje vsakega managerja.

Branilci naslova v premier ligi so trenutno na lestvici tretji z 28 točkami, imajo jih devet manj od vodilnega Liverpoola.

sportklub