Mourinho: Wenger je bil zadnji, to je dandanes nemogoče

Premier Liga 30. Nov 201910:28 > 10:30
Justin Setterfield/Getty Images

Manager Tottenhama Jose Mourinho meni, da je v teh časih praktično nemogoče, da bi en trener v istem klubu vztrajal več kot dvajset let, kot je bila praksa Sira Alexa Fergusona v Manchester Unitedu in Arsenea Wengerja v Arsenalu.

Mourinho je za krmilo Spursov prišel potem, ko je bil odpuščen Mauricio Pochettino, sedaj je pri Arsenalu “nogo” dobil še Unai Emery.

Dvajset let v klubu? Mislim, da je to nemogoče. Sodoben slog življenja, nove tehnologije, družabna omrežja – vse to vpliva, pa tudi miselnost ljudi, ljudje se hitreje naveličajo…številne stvari se spreminjajo, ne le v nogometu, tudi splošno dojemanje stvari – zato menim, da je bil Arsene Wenger poslednji “mohikanec”,” je dejal Portugalec in dodal:

Povezano

 “To je za nas seveda slabo, a se moramo prilagoditi in dokazujemo, da smo pravi ljudje za ta posel. Moramo se boriti za svoje delo, vsak dan. Minili so časi, ko si vedel, da boš imel ne glede na karkoli zagotovljeno službo X let. Zdaj se moraš vsak dan boriti, ne le z rezultati, ampak tudi z vsemi drugimi stvarmi, ki obkrožajo klub. Mislim, da je to povsem normalno, dogaja se v vseh plasteh družbe, verjetno tudi pri vas novinarjih.”

Portugalec pravi, da ob prevzemu novega kluba nikoli ni razmišljal, koliko časa bo ostal za krmilom. “Ne razmišljam o tem, temveč predvsem kako bom vsak dan znova dokazal, da sem za to službo kot nalašč,” je sklenil Mou.

Sportklub Slovenija