Ljungberg: Videl sem tudi dobre stvari

Premier Liga 1. Dec 201917:50 > 17:54
Stephen Pond/Getty Images

Menedžer Arsenala Freddie Ljungberg je po debiju na klopi topničarjev izjavil, da je v današnjem remiju z Norwichom (2:2) videl tudi dobre stvari. Začetek tekme je model, ki ga želi Šved videti skozi vseh 90' minut.

Šved je na klopi Arsenala zamenjal Unaija Emeryja, a šok terapije ni uspela, tako da je Arsenal vpisal še šesto tekmo brez zmage v Premier ligi. 

Dobro smo začeli, to je način, na katerega si želimo igrati skozi vseh 90′ minut. Dominirali smo, sledila je kontra, dali so nam gol in nas presekali. Seveda sem razočaran, ker nismo prišli do zmage, veliko mi pomeni da gre mojemu Arsenalu dobro, a sem tudi v tem remiju videl dobre stvari”, je dejal Ljungberg.

Arsenal je dvakrat lovil zaostanek Norwicha in ga tudi ulovil. Oba gola je dosegel Pierre-Americk Aubameyang. Prvega iz ponovljene enajstmetrovke.

Najpomembnejša stvar pri njemu je ta, da je psihološko zelo močan igralec. To je pokazal v tej situaciji. Moje srce je ob tem skakalo kot ‘zmešano’, dvakrat sem doživel srčni infarkt, on pa je bil povsem umirjen”, je dodal švedski strateg.

Topničarji so 8., zbrali so 19 točk v 14-ih krogih, za njimi pa je najslabši štart v novo sezono po 44-ih letih.

V 5. krogu Arsenal igra doma z Brightonom.

sportklub