18:25 na SK1: "United je še vedno večji klub od Citya"

Catherine Ivill/Getty Images

Danes ob 18:25 si boste na SportKlubu1 lahko ogledali veliki derbi Manchestra med Cityem in Unitedom. Pred derbijem pa napetost s svojimi izjavami dviguje tudi manager rdečih vragov Ole Gunnar Solskjær.

Jasno kot beli dan je to, da je Manchester City v zadnjih letih v boljši formi in boljšem stanju kot Manchester United, ki je v tem trenutku v fazi prenove. Vendar derbiji so vselej zgodba zase, ekipa je lahko še tako zelo slaba pa vseeno lahko preseneti svojega mestnega rivala.

Čeprav v zadnjih nekaj tednih znake slabosti kaže tudi Manchester City, ki je na zadnjih nekaj tekmah nepričakovano ostal brez zmage. Posledično je njihov zaostanek za Liverpoolom ekstremno velik in znaša že 11 točk. United je trenutno šele šesti z 21. točkami.

Povezano

Dodatno pa je s svojo izjavo temperaturo pred tekmo dvignil tudi manager rdečih vragov Ole Gunnar Solskjær, ki je dejal: “Še vedno smo večji klub od njih. Očitno pa je, da smo v tem trenutku v velikem zaostanku v primerjavi z njimi, vendar mi bomo nadaljevali s svojim delom in ne bomo obupali. Izzvali jih bomo,” je dejal Norvežan, ki ve kako je igrati proti sinje modrim.

Odkar se je poslovil Sir Alex Ferguson leta 2013 je City v prednosti, saj je dobil sedem derbijev, United zgolj tri. Je pa zato ekipa rdečih vragov v letošnji sezoni zelo dobra na večjih tekmah, saj so dvakrat premagali Chelsea, ter po enkrat Tottenham in Leicester City. Remizirali pa so proti Liverpoolu in Arsenalu.

Pep Guardiola bo danes zelo močno pogrešal Sergia Aguera v napadu. Pri gostih bodo pa manjkali Anthony Martial, Eric Bailly in Paul Pogba.

Derbi, ki se bo začela danes ob 18:30 na Etihadu si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali tudi na SportKlubu1.