Pep: Ne moremo z najboljšimi, to je realnost

Gett Images/ Laurence Griffiths

Menedžer Manchester Cityja Pep Guardiola meni, da njegova ekipa morda ni v stanju, da se enakovredno meri z najboljšimi moštvi na stari celini.

Manchester City je v lanski sezoni osvojil trojno krono, letos pa ima že 14 točk zaostanka za vodilnim Liverpoolom.

Moramo napredovati, da dojamemo, kaj se dogaja in gremo naprej – United (poraz z 2:1 v soboto) ima kvaliteto, da napade iz protinapada, a da se tudi brani, to moramo sprejeti. To je nivo igre, s katerim se soočamo, ko igramo z njimi, Liverpoolom, Barcelono, Real Madridom, Juventusom. To so ekipe, s katerimi moramo igrati, realnost pa je, da morda nismo sposobni tekmovati z njmi. Morda moramo to preživeti kot klub, da sprejmemo realnost in napredujemo,” meni Pep Guardiola.

Sinje-modri so v lanski sezoni Lige prvakov izpadli v četrtfinalu proti Tottenhamu, v letošnji so si že zagotovili napredovanje v osmino finala, toda stanje na ligaški razpredelnice ne navdušuje navijačev.

Realnost je, da zaostajamo 14 točk zaradi napak, ki smo jih naredili, zaradi kvalitete naših nasprotnikov in, posebno, zaradi stvari, ki jih ne moremo nadzorovati. To je realnost, vendar moramo nadaljevti. Šele začetek decembra je, obstajajo tudi druga tekmovanja in druge tekme, na katerih se moramo boriti. Ne razmišljamo o zmagi v Ligi prvakov, o temu, koliko točk potrebujemo v Premier ligi, temveč samo o naslednji tekmi,” je zaključil Guardiola.