Arteta: Ljungberg nam bo pomagal, da bomo boljši.

Premier Liga 23. Dec 201916:31 > 16:38
Marc Atkins, Getty Images Sport

Novopečeni trener Arsenala Mikel Arteta je potrdil, da bo Ljungberga zadržal v trenerskem štabu.

Po tem, ko je zaradi slabih rezultatov klop Topničarjev zapustil Unai Emery, je Arsenal začasno rešitev našel v Švedu Ljungbergu, ki je za Arsenal sicer kot igralec zbral 326 nastopov in zbral 71 zadetkov.

Sedaj je že znano, da je dolgoročna rešitev za Arsenal Mikel Arteta. Španec je pred tem odlično delo opravljal pri Mancherster Cityju, kjer je bil desna roka Pepa Guardiole.

Po prihodu Artete so se pojavile špekulacije, da bo moral Ljungberg zapustiti klub, toda Arteta je potrdil, da Šved ostaja v strokovnem štabu Arsenala.

Ljungbergu sem povedal, kakšen kader si želim in kako bom razdelil odgovornosti znotraj trenerskega štaba. Zanimalo me je njegovo razmišljanje in kakšna so njegova pričakovanja. Hitro sva našla skupen jezik in se odločila, da bova sodelovala. Freddie pozna igralce, vizijo kluba in trenutni položaj. Ima veliko znanja, tako, da bo zelo pomemben člen te zgodbe.” je dejal Arteta.

Arteta bo krstni nastop na klopi Arsenala dočakal v četrtek, ko bo Arsenal gostoval pri Bournemouthu. V soboto pa bo debi dočakal tudi na domačem Emiratesu, nasprotnik Arsenala bo mestni tekmec Chelsea.