Ancelotti: v nogometu je mogoče vse!

Premier Liga 23. Dec 201913:33 > 13:37
Getty images/Jan Kruger

60-letni Carlo Ancelotti je danes Everton prvič vodil na treningu. Na novinarski konferenci pa je razložil, zakaj je prevzel klub iz Liverpoola.

“Klub ima zgodovino, navijače, atmosfero in velike ambicije. Everton želi biti še na višjem nivoju, cilji so visoki, v načrtu je tudi gradnja novega stadiona. Upam, da bom trener tega kluba, ko bo stadion dokončan. Všeč mi je to mesto in upam, da Everton popeljem na najvišja mesta!” navdušenja ni skrival italijanski strateg.

V preteklosti je Ancelotti zelo uspešno vodil Chelsea. Enega izmed novinarjev je zanimalo, kakšen je občutek, ko premagaš Liverpool.

Hmmm, lep, če se dobro spomnim. Šalo na stran, z Kloppom imam odličen odnos, zelo ga spoštujem in občudujem to kar dela z Liverpoolom.” pravi Carlo Ancelotti.

Na vprašanje “ali je mogoče, da Everton dobi mestni derbi” Ancelotti odgovarja:

V nogometu je mogoče vse! Prvo priložnost bomo imeli 5. januarja v FA pokalu” je dejal Italijan.

Govora je bilo veliko tudi o Zlatanu Ibrahimoviću. Šveda mnogi povezujejo z Ancelottijem.

Zlatan je moj dober prijatelj. V karieri sem treniral mnogo odličnih igralcev. Nevem kakšni so njegovi plani, mogoče ga povabim v Liverpool, toda ne z namenom, da postane nogometaš Evertona.” se je pošalil Ancelotti in nadaljeval: “Tu je Moise Kean, ki sem si ga želel kot trener Napolija, zdaj pa ga imam na voljo v Evertonu. Ima 19 let in veliko bomo delali na njegovem razvoju”:

Za konec je Ancelotti še potrdil, da bo Duncan Ferguson postal njegov pomočnik in dejal: “Pogovarjala sva se po tekmi z Arsenalom. Ekipo je v kratkem času dobro vodil. Prepričan sem, da lahko skupaj doseževa veliko:”