Arsenal podaljšal z Wengerjem

Clive Brunskill, Getty Images

Nogometni klub Arsenal ponudio je Arseneu Wengerju ponudil podpis nove pogodbe, ki bi ga na emiratesu zadržala še dve sezoni, je francoski trener povedal po porazu topničarjev s Chelseajem. Sedaj že legendarni Arsenalov manager ni želel razkriti, ali bo ostal.

Moja prihodnost je bila vedno dobro znana, 100-odstotno sem predan in osredotočen vse do zadnjega dne moje pogodbe. To je edini način, na katerega lahko zagotovite mirno prihodnost. Mislimo samo o jutrišnjem dnevu, jutri pa ni čez eno leto, temveč zgolj jutri,” je pesnil Wenger.

O njegovi prihodnosti britanski mediji, zlasti tabloidi, ugibajo že kar nekaj časa, predvsem zaradi nezadovoljnih navijačev. Francoski strateg je na klopi Arsenala od leta 1996, topničarji pa so od takrat naprej osvojili tri naslove državnih prvakov in šest naslovov v FA pokala. Zadnji naslov jim je uspelo osvojiti v sezoni 2014/15 (FA pokal), spomin na naslov državnih prvakov pa je že nekoliko oddaljen spomin – Arsenal je nazadnje zvezdico prišil leta 2004.