Arsenal znova nakupuje v Franciji, želja je Dembele

Maja Hitij/Getty Images

Po prihodu Mikela Artete na klop Arsenala topničarji že kujejo taktiko za januarski prestopni rok. Londončani ostajajo zvesti tradiciji in igralce znova lovijo v Franciji.

V Arsenalu so se osredotočili na mladega napadalca Lyona Mousso Dembeleja, ki naj bi bil idealna zamenjava za Pierra-Emericka Aubameyanga in Alexandra Lacazetta. Trenutno prva napadalca londonskega velikana sta zaradi slabe sezone razočarana in po poročanju otoških medijev tudi na izhodnih vratih.

Klub iz Emiratesa naj bi Lyonu uradno ponudbo za Dembeleja poslal takoj na začetku leta 2020, 23-letni napadalec, sicer tudi nekdanji član Fulhama in Celtica, pa bi se tako vrnil na Otok.

Dembele je v tej sezoni v francoski Ligue 1 zabil 10 golov, napadalec pa je v vseh svojih dosedanjih klubih pridno polnil statistiko. Tudi v prejšnji sezoni je bil v odlični formi in za Lyon v vseh tekmovanjih dosegel 20 golov. Dembele je v Francijo prišel iz Celtica, ki je zanj prejel 22 milijonov evrov odškodnine, za škotskega velikana pa je v dveh sezonah dosegel kar 51 golov.