Rdeči vragi po začetnem šoku nadigrali Newcastle

Premier Liga 26. Dec 201920:20 > 20:29
Michael Regan/Getty Images

Manchester United se počasi vključuje v boj za četrto mesto. Varovanci Oleja Gunnarja Solskjaerja so na Boxing Day s 4:1 nadigrali Newcastle United.

Začetek tekme je sicer pripadel gostom, ki so povedli v 17. minuti, ko je zadel Matthew Longstaff. Po uvodnem šoku za United so si srake priigrale še dve sijajni priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Kazen je sledila že v 24. minuti, ko je izenačil Anthony Martial. Pri zadetku domačih je slabo reagiral vratar Newcastla Dubravka. V 36. minuti je za popolni preobrat z mojstrovino poskrbel Mason Greenwood, ki je izkoristil napako v zadnji vrsti gostov.

V 41. minuti je podajo Wan-Bissake sijajno izkoristil Rashford. Tekmo je v 54. minuti dokončno odločil Martial, ki je prišel še do drugega gola na tekmi. Med odmorom je Solskjaer v igro poslal Paula Pogbaja, ki je odigral 150. tekmo v dresu Manchester Uniteda, Francoz pa počasi prihaja v pravo formo. Tokrat je sicer ostal brez gola, a se izkazal z nekaj lepimi potezami.

United se je z zmago povzpel na sedmo mesto na lestvici in z 28 točkami za četrtim Chelseajem zaostaja le še za štiri. Newcastle je s 25 točkami deseti.