Henry je prepričan: L'pool lahko slavi brez poraza

Premier Liga 28. Dec 201910:21 > 10:25
Alexander Hassenstein, Getty Images

Liverpool ima na vrhu lestvice Premier lige velikih 13 točk naskoka. Bi redsi vse do konca sezone lahko ostali neporaženi? Thierry Henry, ki je brez poraza naslov angleškega prvaka osvojil v majici Arsenala, verjame, da lahko.

Ekipa Arsenala iz sezone 2003/04 je do danes edina, ki se je naslova angleškega prvaka veselila brez poraza. Topničarji so sezono sklenili z 90 točkami, 11 več od Chelseaja, ob 26 zmagah so zbrali 12 neodločenih rezutatov in 0 porazov. Thierry Henry verjame, da lahko Liverpool v letošnji sezoni ponovi vsega spoštovanja vreden dosežek ekipe iz Londona.

Mislim, da ta ekipa lahko ostane neporažena. Težko jih bo premagati. Liverpool bo osvojil naslov prvaka, vprašanje pa je, ali jih bo kdo premagal. To ni velika izjava, saj so letos daleč pred vsemi,” je 42-letni Henry dejal za Amazon Prime. Francoz je pred več kot desetletjem in pol zabil 30 zadetkov za naslov Arsenala in bil tudi prvi strelec prvestva.

Liverpool ima po 18. krogih na vrhu lestvice 52 točk, 13 več od Leicestra in 14 od Manchster Cityja. Redsom, ki imajo gol razliko 46-14, je dve točki odščipnil samo Manchester United.