Načrt Mourinha: Bale v Tottenham, Eriksen v Real

Premier Liga 28. Dec 201911:08 > 11:12
Denis Doyle/Getty Images

Reprezentant Walesa in krilni igralec Real Madrida Gareth Bale je korak od povratka v Tottenham, medtem ko naj bi v nasprotno smer v vročo špansko prestolnico odšel Christian Eriksen.

Otoški mediji so se razpisali o načrtih Joseja Mourinha, ki želi že januarja vsaj nekoliko okrepiti zasedbo Tottenhama. Na prvem mestu njegove liste želja je Gareth Bale, ki je za Spurse igral med letoma 2007 in 2013, nato pa se za takrat rekordnih 100 milijonov evrov preselil v vrste kraljevega kluba.

Bale se že nekaj časa redno omenja kot nogometaš, ki je na izhodnih vratih Reala, na drugi strani pa imamo Christiana Eriksena, ki je velika želja Reala, zato se zgoraj omenjena zamenjava sliši kot zelo verjetna in mogoča.

Jaz sem v Tottenhamu, poznam profil kluba, poznam projekt, poznam vizijo, poznam cilje. Mi nikoli ne bomo kralji na tržišču, delovati moramo na inteligenten način, kreativen način,” je pred dnevi medijem na Otoku razlagal Mourinho.

Bale je v dresu španskega velikana zbral 244 nastopov in dosegel 104 zadetke, veselil se je trinajstih lovorik, od tega štiri v Ligi prvakov, v zadnjem času pa je bil pogosto tarča negativnih kritik, tudi zaradi številnih poškodb.

Eriksen je pred časom zavrnil podaljšanje pogodbe s Tottenhamom in se je zato znašel na stranskem tiru. Po prihodu Mourinha je “zacementiran” na klopi in bo jauarja skoraj zagotovo zamenjal klubske barve.